Tuesday 29 May 2012

Kis változások

Logikus úton arra a következtetésre jutottam, hogy több értelme van, ha a blogomat magyarul folytatom. Szóval ezt fogom tenni.


Nem történt semmi nagyon az utolsó bejegyzésem óta, de azért leírom még egyszer, immáron magyarul is. Szóval besokalltam az egyetemből, és úgy döntöttem, szerencsét próbálok és valóra váltom az álmaimat. Elvégre ha én nem, akkor ki fogja? Még áprilisban nekiálltam munkát keresni, és pár hete sikerült is, már a repülőjegyem is le van foglalva július 5-ére. Londonban kaptam munkát, mint Au Pair, csakhogy nem gyerek mellé, mint ahogyan azt előre gondoltam, hanem egy mozgássérült hölgy mellé, aki segítségre szorul. 


Szóval ennyi elöljáróban... Most pedig még hátravan pár élvezetes vizsgám. Alig várom... hogy túl legyek rajta. 

Sunday 13 May 2012

YES YES YES!!!

Igen, a címet nagy betűkkel írtam és három felkiáltójellel. Nem valami profi. Áh, nem mintha én az lennék. Viszont annál inkább izgatott. 


Szóval mint már azt említettem, egy egészen másféle munkán gondolkozta mostanában. Nem dicsekedni akarok, vagy ilyesmi, de... Megkaptam a munkát! IGEN!


Megjegyzés: ha ilyen munkára jelentkezel, előtte mindig menj biztosra, hogy lesz, aki adjon neked referenciát! Már mindenkivel beszéltem Skype-on vagy telefonon meg minden, és akkor kaptam egy e-mailt, hogy szeretnének beszélni telefonon két emberrel, akik jól beszélnek angolul és jó ismernek engem. Úgy voltam vele oké, erre igazán számíthattam volna. Igazából korábban már meg is próbáltam felvenni a kapcsolatot egy régi angoltanárommal, de ő azt üzente, hogy szívesen ad rólam referenciát de külföldön lesz május közepéig. Szóval gyorsan írtam egy barátomnak, aki el is vállalta. Hálám örökké üldözni fog! Elküldtem a telefonszámát, meg mondtam ki a másik, akit gondoltam. Aztán a válasz az volt, jó, kérnének egy mostani tanárt is. Az egyetemről. De most már ő is megvan. Szóval a tanulság az, mindig legyen vészhelyzet referenciád!


Ha már itt tartunk, kaptam egy feltételes ajánlatot e-mailben tegnap a feltételekkel, a címükkel, meg minden. Szóval most úgy néz ki megyek Július 4-én vagy 5-én. Jéééj! De nehogy azt gondolja bárki is, hogy addig nincs semmi tennivalóm. Holnap kezdődik a vizsgaidőszak. A horror!!!


Kívánjatok szerencsét!
xxx


Ui.: Itt egy kép a kutyámról. Teljesen irreleváns, de viccesen néz ki.

Thursday 10 May 2012

Váratlan fordulat

Nem írtam egy ideje. Nos, ennek legfőbb oka az, hogy semmi sem történt. Csak olyan munkákban gondolkoztam, ahol gyerekekre kell vigyázni, de aztán váratlanul kaptam egy levelet egy családtól, hogy érdeklem őket. Ez nem a meglepő része, nem ők az elsők azért. De! Itt az lenne a dolgom, hogy egy mozgássérült embernek segítsek, akinek Sclerosis Multiplexe van.

A helyzet az, hogy minél többet agyalok rajta, annál inkább ezt akarom. A férjjel már beszéltem is Skype-on ma, és reggel is fogunk beszélgetni. Ahhoz képest, hogy milyen ideges voltam, mivel ez csak a második ilyenem volt, nagyon kellemeset társalogtunk. Komolyan gondolkozom rajta, hogy ha ez tényleg komolyra fordul, akkor elfogadom. De ne igyunk előre a medve bőrére...

Megyek Londonba!


Ui.: Ezt a képet 7 éve csináltam. Ja, király.